Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Карпатах спецтехніка очищає залізничну колію від майже півметрового снігу

Упродовж двох діб 3-5 лютого цього року на більшості території регіональної філії «Львівська залізниця» спостерігалися суворі погодні умови, спричинені рясними снігопадами. На окремих станціях та перегонах, особливо у гірській місцевості, за цей час випало до 90% місячної норми опадів, а висота снігового покриву подекуди сягала майже 40 см. Про це повідомив прес-центр Львівської залізниці.

Для боротьби зі стихією у добу з 3-го на 4-те лютого було задіяно 522 монтери колії та 218 працівників інших господарств залізниці, що входять до складу так званої другої черги. За цей період від снігу було очищено понад 1800 стрілочних переводів, 93 посадочні платформи та 244 переїзди.

Оскільки інтенсивні опади не припинялися, наступної доби до снігоборотьби було залучено 682 працівники колійного господарства та 176 залізничників другої черги. За цей період від снігу було очищено 2772 стрілочних переводів, 211 пасажирських платформ та 540 переїздів. Окрім того, у боротьбі з наслідками зимової стихії залізничникам довелося задіяти снігоприбиральну та снігоочисну техніку. Впродовж доби снігозбиральні машини СМ-2 працювали на станціях Львів, Бескид, Сянки, а також на перегонах Славсько–Лавочне та Бескид–Скотарськ. За 9 рейсів СМ-ки сукупно прибрали з об’єктів інфраструктури понад 2,1 тис. кубометрів снігу. Тим часом снігочисти звільнили від товстого снігового покриву колію загальною довжиною 58 км, ставши у нагоді на дільницях Сянки – Явора, Сянки – Щербін та Щербін – Волосянка, а також на станціях Соколики, Яблонька, Турка.

Немалого клопоту завдали снігопади і господарству електропостачання. Налипання мокрого снігу на лінії електропередач та налягання на ЛЕП гілок дерев, що не витримали снігового тягаря, призвели до тимчасового відключення електроживлення на окремих дільницях. Важкодоступність до окремих аварійних місць дещо ускладнила проведення оперативних відновлювальних робіт. Ця обставина та складна метеорологічна ситуація стали причиною затримок руху низки пасажирських та приміських поїздів.

Зважаючи на несприятливі прогнози синоптиків, зокрема щодо зниження температури повітря, залізничники Львівської магістралі продовжують постійно моніторити ситуацію на станціях та перегонах, напоготові перебуває і спеціальна техніка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ