Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У "кастингу" на посаду голови ДФС Львівщини перемогли Кондро і Лемішовський

Учора, 30 липня, у приміщенні Львівської ОДА відбулося заслуховування кандидатів на посаду начальника Головного управління ДФС у Львівській області. Комісія обрала двох фіналістів - Ігоря Кондро і Василя Лемішовського.

Загалом було 16 претендентів, 5 осыб не прийшло.  

Відтак, за результатами голосування, однакову і найбільшу кількість голосів (5 "за") набрали двоє осіб – Кондро Ігор Володимирович та Лемішовський Василь Іванович. Саме їх кандидатури Комісія рекомендуватиме голові Державної фіскальної служби України для призначення керівником обласного фіскального відомства.

Ігор Кондро – перший заступник начальника інспекції ДПІ у Сихівському районі ГУ ДФС у Львівській області. Василь Лемішовський – заступник начальника ГУ ДФС у Львівській області, в.о. начальника ГУ ДФС у Львівській області.  

Також нагадаємо, що у Львові громадські активісти було звезли шини до обласної податкової, вимагаючи прозорого кадрового конкурсу.

Один з активістів Іван Спринський на ФБ так прокоментував результати засідання кадрової ради:

"Друзі! Сьогодні відбулася подія, котру багато скептиків вважали не можливою. Ми змусили Насірова (голова ДФС України) почути громаду та провести у Львові засідання кадрової ради по призначенню очільника ДФС у Львівській області. Люба особа, котра бажала, могла податися як кандидат на цю посаду. Подано було 16 осіб. В кадрову комісію увійшли 2 представників з громадськості ( Іван Спринській і Юрій Мартинюк). Весь процес відбувався в приміщенні ОДА, куди запрошували всіх бажаючих задати ЛЮБІ НЕЗРУЧНІ питання кандидатам і вели стрім трансляцію всього процесу... Кадрова рада обрала 2 фіналістів - Ігора Кондро і Василя Лемішовського. Члени ради від громадськості утрималися під час голосування , оскільки ми вважаємо, що громадські активісти мають здійснювати контроль за чиновником, а не обирати їх на посади. Окрім цього наша позиція чітко продемонструвала Києву, що ми не лобіювали жодного кандидата ( як це закидало керівництво ДФС активістам). Сьогоднішня подія безпрецедентна, але має стати традицією при призначенні на всі керівні посади в державних органах. І хоча самі переможці далеко не ідеальні, але це свідчить про те, що професіонали, котрих на Львівщині достатньо , не виявили бажання прийняти участь у конкурсі.
 
Підсумовуючи: маємо факт - ми добилися максимально прозорого процедури, всі мали можливість прийняти участь в процесі і ми переконалися, що все залежить в тому числі від нашої з вами активної позиції. Разом ми сила! Революція Гідності триває!".
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ