Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У кількох містах Львівщини планують створити центри перепідготовки військовослужбовців

У містах, де є великі військові формування, буде створено центри перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців. Повідомив під час зустрічі представників Міністерства оборони, ЗОК та НАТО у Львові 30 червня начальник відділу адаптації Держдепартаменту адаптації військовослужбовців МОУ Микола Гарбуза. Зокрема, за його словами, йдеться про Самбір та деякі інші міста Львівської області. Проте спочатку для цього Кабінет Міністрів України має затвердити Концепцію адаптації військовослужбовців на період реформування на 2006-2011 роки, на реалізацію якої передбачено виділити понад 21 млн грн.
«Західний регіональний центр перепідготовки військовослужбовців діє у Львові з 1997 року. За цей час було перепідготовлено 1700 військовослужбовців, близько 700 працевлаштовано. Останній рік центр призупинив свою діяльність через відсутність фінансування. Попри це ми проводили окремі курси у Львові і навіть в окремих містах Львівської області», – розповів «Гал-info» начальник Західного регіонального центру перепідготовки та працевлаштування військовослужбовців, звільнених у запас або відставку Андрій Рой.
Нагадаємо, в Україні наразі відбувається скорочення військовослужбовців у зв’язку з переходом армії на контрактну основу. Реформування армії має бути завершено 2011 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ