Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кінологічному навчальному центрі ДПСУ головні кінологи України провели семінар з протидії тероризму

У Кінологічному навчальному центрі ДПСУ головні кінологи України провели семінар з протидії тероризму. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ.

У період з 14-16 травня на базі Кінологічного навчального центру кінологи усіх силових структур України провели навчально-тренувальний збір під координацією Штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Учасники семінару – керівники та представники кінологічних служб Держприкордонслужби, Національної поліції України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій,  Служби безпеки України, ГУР Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

Головною метою заходу було обговорення питання щодо підвищення ефективності взаємодії кінологічних служб силових відомств України з в рамках протидії терористичним загрозам.

Силовики-кінологи протягом трьох днів обмінювалися досвідом з питань організації підготовки інспекторів-кінологів зі службовими собаками та особливостей їх використання в боротьбі з тероризмом. На практиці продемонстрували роботу своїх службових собак на навчальних місцях, спільно відпрацювали деякі елементи  рятувально-пошукових дій та продемонстрували дії штурмових собак під час затримання умовного злочинця.

Після завершення міжвідомчої наради головні кінологи зазначили, що проведення таких навчань сприяє об'єднанню зусиль у боротьбі з тероризмом, оскільки кінологічна складова є ефективним інструментом в  стратегії боротьби з терористичними явищами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ