Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У кінці травня в "Кальварії" вийде українською мовою „Майстер і Маргарита”

У кінці травня у львівському видавництві „Кальварія” планують видати українською мовою світовий бестселер Михайла Булгакова „Майстер і Маргарита”.  Про це „Гал-info” розповіла піар-менеджер видавництва „Кальварія” Ксенія Сладкевич.
Крім того, за її словами, услід за „Майстром і Маргаритою” вийде книжка „Ексгезе”. Це дослідження роману, проведене науковцями, яке розкриває різні приховані факти і дає змогу по-новому побачити описане Булгаковим.
 Роман Михайла Афанасійовича Булгакова (1891-1940) “Майстер і Маргарита”, прийшовши до читача через чверть століття після смерті автора, зразу після опублікування став знаменитим не тільки в російській літературі, а й у світовій також. “Майстер і Маргарита” вперше був опублікований в журналі “Москва” (1966 р. в №11 - 1967 №1) з передмовою К. Симонова і відразу був зауважений критикою. Деякі автори статей не схвалили роман, вони зневажали письменника за відсутність класового підходу.
Перший повний текст книги вийшов окремим виданням1967 року у Парижі, в СРСР – в 1973 році. Роман є сьогодні одним з найпопулярніших творів російської прози, “культовою” книгою декількох поколінь читачів. Роман став класикою світової літератури, витримав багатомільйонні тиражі, був перекладений багатьма мовами світу, неодноразово інсценізований і екранізований.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ