Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кольченка в російській в'язниці почалися проблеми зі здоров'ям: він дуже схуд

В українця Олександра Кольченка, незаконно засудженого в Росії, почалися проблеми зі здоров'ям, він сильно втратив у вазі. Про це розповіла звільнена раніше з російської в'язниці депутат Надія Савченко в інтерв'ю "Апострофу", говорячи про стан політв'язнів у Росії.

"Зараз виникли проблеми зі здоров'ям у Сашка Кольченка, у нього утворився дефіцит ваги. Такі хвороби у в'язницях бувають дуже часто, людина в'яне, хоча й продовжує їсти. Він теж може померти будь-якої хвилини", – сказала вона.

"Тому починаємо боротися за кожного з наших. І повірте, робота відбувається", – заявила Савченко.

Вона уточнила, що Кольченко не голодує: "У Саші просто порушення внаслідок душевного виснаження. Людина може навіть і харчується, але їжа просто не засвоюється. Людина в'яне".

Представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко підтвердила "Українській правді", що Олександр Кольченко втратив у вазі.

"Ми з (Марією) Іоновою як заступником голови комітету євроінтеграції звернулися до міжнародних партнерів із проханням звернути увагу на питання політв'язнів, що до них не допускають місяцями консулів і Міжнародний комітет Червоного хреста чи незалежних лікарів", – повідомила вона.

"Я на контакті з родиною (Станіслава) Клиха, наприклад, там ми б'ємося за допуск лікарів також, у т. ч. у форматі Мінської групи – і це питання ставив у т. ч. і (Віктор) Медведчук, щоб допустили лікарів", – додала Геращенко.

"Спілкувалася кілька днів тому з адвокатом – поки лікарів не допустили. Тобто питання допуску лікарів і консулів стосується всіх наших політв'язнів у РФ, і ми обертаємо на це увагу наших міжнародних партнерів, і ми з Марією звернулися як від комітету євроінтеграції", – наголосила вона.

Як відомо, 25 серпня 2015 року Північнокавказький військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова й Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за "підготовку терактів".

1 травня 2016 року журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк повідомив, що Сенцов і Кольченко в РФ заповнили всі необхідні документи для екстрадиції в Україну.

Станіслава Клиха Верховний суд Чечні (РФ) засудив до 20 років колонії 26 травня 2016 року, а Миколу Карпюка тоді ж – до 22 років ув’язнення

Міністерство юстиції України 23 червня повідомило, що спрямувало в Російську Федерацію запит на видачу Клиха й Карпюка.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ