Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У комітеті з питань регламенту кошторис на утримання ВРУ не розглядався — Степан Курпіль

У профільному парламентському комітеті з питань регламенту та на засіданні фракції Блоку Юлії Тимошенко ще не розглядалося проект кошторису Верховної Ради України на 2008 рік. Про це «Гал-info» повідомив народний депутат України Степан Курпіль.
«Я знаю точно, що у проекті кошторису зросли мінімальні зарплати. Передбачено привести у відповідність зарплати помічників народних депутатів і самих народних депутатів у зв’язку із зростанням мінімальної зарплати. Проте я не думаю, що ідеться про дуже суттєве підвищення так як пише видання. Хоча я не бачив самого проекту кошторису. Збільшення відбудеться відповідно до зростання мінімальної зарплати», — прокоментував Курпіль.
Нагадаємо, депутати одержать по 10 тисяч на перельоти і по 500 гривень – на розмови
У 2008 році фінансування діяльності одного депутата Верховної Ради може вирости на 12 тисяч гривень. Про це пише «Дело» з посиланням на проект кошторису Верховної Ради на цей рік. Документ уже пройшов узгодження в регламентному комітеті і тепер буде винесений на голосування в сесійний зал.
«Якщо депутати схвалять цей документ, то вже з березня фінансування їхньої діяльності виросте майже вдвічі рази», - пише газета.
Зараз, крім зарплати, яка коливається в межах 13-15 тисяч гривень, депутатам додається ще по 22 тисячі на здійснення своїх повноважень і на утримання помічників і консультантів.
З березня ця сума, відповідно до нового кошторису, виросте до 35 тисяч.
При цьому депутати самостійно вирішують, як їм витрачати ці гроші: чи наймати їм помічників, або обходитися без них.
Крім того, новим кошторисом витрат парламенту передбачено близько 3 тисяч гривень на місяць "на створення умов роботи" для кожного депутата.
Ці гроші використовує апарат парламенту. Вони йдуть на канцелярію, телефонні переговори, поїздки та інші витрати народних обранців.
Так, на телефонні розмови всередині країни кожному парламентарю передбачено 483 гривни на місяць. На міжнародні переговори — 1500 гривень, але вже на цілий парламентський комітет.
На ручки, папір та інше канцелярське приладдя депутатам можна витратити 708 гривень на рік.
Водночас на оренду приміщень для зустрічей з виборцями можна витратити всього лише 670 гривень на рік.
Ще 2 тисячі передбачено на утримання приймалень у виборчих округах.
На фінансування виступів депутатів у ЗМІ кожному з них передбачено усього лише 500 гривень на рік.
Найбільша сума — 10 тисяч гривень на рік — закладена в кошторисі на компенсацію перевізникам за безкоштовний проїзд депутата в межах України.
На ці гроші, як зазначено в документі, депутат може здійснити чотири поїздки на місяць (два відрядження).
Передбачається, що у випадку авіаперельоту депутат повинен обирати не бізнес-клас, а економклас.
Водночас статус депутата зобов'язує сідати в літак або потяг через зал офіційних делегацій. Для цього депутату щомісяця передбачається 110 гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ