Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Краківці прикордонниками вилучено 100 тонн контрабандного мороженого свинного сала

5 червня у пункт пропуску „Краковець” для проходження прикордонно-митного оформлення на в’їзд прибуло п’ять вантажних автомобілів з причепами – рефрежераторами, якими керували громадяни Польщі. Кожен з водіїв надав для контролю супровідні документи на вантаж – сало свинне морожене. Згідно з документами, в кожній машині знаходилося близько 18-19 тонн продукту, а країною–виробником зазначено Чехію.

 Під час вивчення товаро-супровідних документів на вантаж у інспектора-інструктора ВПС „Краківець”  та інспектора Яворівської митниці  виникла підозра щодо країни походження товару та дійсності товаросупровідних документів. Після проходження паспортного контролю транспортні засоби з вантажем були направлені в зону митного контролю, де проводився огляд вантажу та кабіни водія, в ході якого в кожній кабіні серед інших документів були виявлені копії польських експертних декларацій на цей вантаж.
Виходячи з аналізу та оцінки ризиків старшими змін ДПСУ та ДМСУ було прийнято спільне рішення, щодо узагальнення інформації, яка міститься у наданих товаро-супровідних документах та знайдених деклараціях, та направлення запиту до митного органу Чехії. Згідно отриманої відповіді від районної ветеринарної служби Чехії на запит Яворівської митниці видача ветеринарного сертифікату на даний вантаж не проводилась. Отримана відповідь підтвердила, що країною походження товару не може бути Чехія, тобто подані на контроль товаро-супровідні документи підроблені, а країною походження товару можливо є Польща. Таким чином вантаж „сало свинне морожене” загальною вагою близько 100 000 кг намагались перемістити з приховуванням та шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості.
    За цим фактом посадовими особами Яворівської митниці складено протоколи про порушення митних правил. Транспортні засоби з вантажем затримані до рішення суду.
Про це повідомила Тетяна Герасимчук, прес-секретар Західного регіонального управління ДПСУ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ