Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Краматорську місцеві журналісти і громадськість вчилися протидіяти гібридній війні

30 вересня у Краматорську для представників органів місцевої влади, ЗМІ і громадськості відбувся семінар-тренінг «Гібридна агресія РФ в Україні: розпізнати та попередити». Захід на замовлення Держкомтелерадіо організувало і провело ТОВ «Євромедіа Компані».

Участь у семінарі взяли перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної державної адміністрації (м. Краматорськ) Наталія Чукова.

«Україна вже в 2014 році почала набувати безцінного досвіду протидії інформаційній війні, і підсумки цього досвіду ми можемо підбити вже сьогодні, більше того, ми можемо поділитися своїм досвідом із нашими європейськими партнерами», - зазначив, відкриваючи семінар, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Він наголосив, що Україна у протидії російській інформаційній агресії не пішла тим шляхом, яким пішла РФ, яка сконцентрувала медійний ресурс в одних руках і використовує його у пропагандистських цілях. «Ми допустили плюралізм і свободу думки, свободу висловлювання. Україна зберегла за собою статус демократичної держави, яка дотримується принципів свободи слова», - зазначив Богдан Червак.

Про сучасну геостратегічну ситуацію в регіоні, тактику та стратегію протидії гібридній війні розповіли експерти: старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, директор ДМГО «Центр міжнародної безпеки» Валерій Кравченко; координаторка програми дослідження та питань боротьби з дезінформацією Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин Тетяна Карась; старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень, заступник директора ДМГО «Центр міжнародної безпеки» Микола Замікула та інші.

Директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної державної адміністрації Наталія Чукова зауважила про безумовну важливість таких семінарів. Вона нагадала , що влітку 2014 року саме з Краматорська і Слов’янська почалася трагедія, яка продемонструвала абсолютну неготовність влади і населення до навали інформаційної агресії.

«Треба розуміти, що люди, які проживають на окупованій території, практично не мають доступу до неупередженої інформації, - наголосила Наталія Чукова. –Водночас усі дії влади на території, підконтрольній Україні, сконцентровані на допомозі мирному населенню, розпізнаванні та попередженні дезінформації.»

Нагадаємо, що семінар-тренінг, який відбувся в Краматорську, є одним із п’яти регіональних семінарів на тему гібридних загроз, які реалізуються в рамках Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки. План заходів із реалізації Концепції координує Держкомтелерадіо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ