Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Крехівському монастирі відбувся відпуст

Із нагоди празника перенесення мощів св. Миколая у Крехівському монастирі, що на Жовківщині, 20-21 травня 2006 року відбувся відпуст — про це повідомив прес-секретар Львівської архієпархії УГКЦ о. Олег Панчиняк.

Розпочався цей захід Хресною Дорогою на горі Побійній. У ній взяли участь Владика Діонісій Ляхович та представники духовенства із мирянами. Тема Хресної дороги присвячена папській енцикліці «Бог є любов». Після Хресної Дороги відбувся молебень до Пресвятої Богородиці, а відтак Вечірня із Литією.
З півночі розпочалися нічні чування для вірних у програмі яких був канон до Св. Миколая, вервиця Радісні Таїнства, а на площі біля монастиря відбувалася концертна програма для молоді, яку вели представники Українського Католицького Університету.
Центральною подією відпусту була Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив Високопреосвященний Владика Ігор Возьняк, Архиєпископ Львівський, а співслужили йому преосвященні Владики Софрон Дмитерко та Діонісій Ляхович.
У своїй промові Владика Ігор відзначив:
«Наша участь у святих прощах допомагає нам змінити наше духовне життя, а це можливо тоді, коли дійсно у нашому серці замешкає Господь, — зазначив у свій проповіді Владика Ігор. — Не додаваймо гріхів до нашого життя, не знищуймо над нашою духовною особи, не проганяймо Христа із свого серця. Він бажає жити у нас як правдивий Бог, котрого споживаємо у Святому Причасті».
Цікаво відзначити, що на Богослужінні був присутній о. Дем‘ян Богун, який відзначав 70-у річницю ієрейських свячень.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ