Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У „круглому столі” на тему „Демократичні стандарти виборів та їх дотримання під час виборчої кампанії 2006 року в Україні на місцевому рівні в Україні” взяв участь міжнародний спостерігач Ерік Герон

Сьогодні, 23 березня, у Львові відбувся „круглий стіл” „Демократичні стандарти виборів та їх дотримання під час виборчої кампанії 2006 року в Україні на місцевому рівні в Україні”, за участю професора факультету політичних наук Канзаського університету (США), спостерігача на виборах в Україні 2002, 2004, 2006 років Еріка Герона.
„Круглий стіл” відбувався в рамках проекту „Забезпечення усвідомленого вибору та вільного волевиявлення під час місцевих виборів 2006 року”, що реалізовується, зокрема, Центром політичних досліджень. Під час „круглого столу” його учасники обговорили ситуацію щодо цьогорічних місцевих виборів.
Як зазначив Ерік Герон, „ідеальної виборчої системи немає в жодній країні і жодні вибори не минають без помилок (саме помилок, а не фальсифікацій): якщо говорити про моніторинг виборів в Україні, доречно говорити не так про спостереження в день виборів, як про моніторинг усього виборчого процесу. Спостерігачам варто було би бути в Україні за кілька тижнів до виборів”. Він також зазначив, що, на його думку, можна говорити про хоча і незначний, але поступ демократії в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ