Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У купівлі квартири нардепом Заліщук у 2014 році немає корупційної складової, - НАБУ

Національне антикорупційне бюро не виявило корупційної складової і підстав для кримінального розслідування за фактом купівлі депутатом Верховної Ради Світланою Заліщук (фракція "Блок Петра Порошенка") квартири в Києві. Як передає Цензор.НЕТ, про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Українських Новин.

Під час перевірки НАБУ встановило, що доходи Заліщук, за даними Державної фіскальної служби, з 2011 по 2014 роки включно становлять 922 848 гривень.

За даними бюро, квартиру в Києві вона придбала в 2014 році, до моменту обрання депутатом, спільно зі своїм цивільним чоловіком - керівником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. (Її внесок становив 36 тис. доларів).

Також у той часовий період Заліщук не була державним службовцем.

"Водночас, у ході аналізу відомостей про фінансово-майновий стан Світлани Заліщук НАБУ виявило деякі неточності. По-перше, народний депутат вказала придбану в 2014 році квартиру в декларації за 2013 рік. По-друге, цивільного чоловіка Заліщук вказала в декларації тільки за 2015 рік", - йдеться у відповіді.

З огляду на викладене, НАБУ не бачить підстав для відкриття кримінального провадження через відсутність даних про можливі корупційні джерела отримання коштів для придбання житла.

Крім того, матеріали перевірки будуть направлені до Національного агентства з попередження корупції для подальшої оцінки.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ