Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У квітні експерти прогнозують ріст цін на пальне до 6 гривень і як наслідок – тотальне подорожчання

В Україні ростуть ціни на пальне у зв’язку з подорожчанням пального на міжнародній біржі. Зокрема на останній Ньюйоркській біржі ціна за барель нафти зросла до 107 доларів, це рекордна ціна за два роки, до цього моменту вона не перевищувала 103 долари за барель. На вихідних, 9-10 березня, у Києві пальне вже подорожчало на 10-15 копійок (а саме дизпаливо та бензин А-95), таке ж подорожчання вже охопило Львівщину, а в квітні ціна на пальне зросте до шести гривень за літр. Про це сьогодні, 11 березня, у коментарі „Гал-info” розповів експерт ринку нафтопродуктів Леонід Теплов.
За його словами, цього місяця ціна на дизпаливо також піднялася у зв’язку з початком сезону сільськогосподарських робіт, а зростання ціни на А-98 пов’язане з початком сезону відпочинку.
Леонід Теплов зазначив, що „експерти прогнозують ще серйозніший стрибок у квітні (а це тільки початок росту цін на пальне) та в результаті – на усі інші товари. Однією з причин стане Росія: вона підвищить у квітні митний збір, ще одна причина - внутрішні проблеми на заводі „Укртатнафта”; також на ситуацію вплине й те, що тільки Кременчуцький завод на Україні виробляє бензин, якого бракує. Ріст цін на пальне зумовив підвищення ціни на метал - у цьому році ціна зросте більш ніж наполовину: з першого квітня ціна на руду в Україні зросте на 65%, а на метал – на 30%.
„Всі чинники є основою росту інфляції в Україні. За лютий та березень інфляція становила 5,7%. Це тільки початок, вона зросте до 20-35%”, – наголосив Леонід Теплов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ