Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Києві близько пів мільйона українців вийшли на віче проти диктатури

Сьогодні, 19 січня, року близько пів мільйона українців на Майдані Незалежности в Києві зібралося в знак протесту проти режиму диктатури, яку в Україні встановив Янукович. Люди обурені рукоблуддям «регіоналів» у Верховній Раді, яким ті нібито «ухвалили» псевдозакони. Повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Народ вимагає відставки уряду, припинення переслідування активістів, притягнення до кримінальної відповідальности винних у побитті мирних протестувальників та повного перезавантаження влади. Окрім того, до вимог учасників Майдану віднедавна додалася іще одна – скасування абсурдних та нелегітимно ухвалених 16 січня 2014 року законів, які фактично легалізують диктатуру в українській державі.

Перед початком віча на великому екрані показали відео, де один із авторів псевдозаконів, спрямованих на «закручування гайок», Олійник у помаранчевому шалику кричить: «Зека геть!» 2004 року та закликає людей їхати на Майдан. Це відео дуже мотивує, адже, як відомо, толерування злочинців і зрадників породжує нові зради.

На початку заходу духовенство провело молитву та благословило учасників протесту. На сцену Майдану уже піднялися лідери опозиції, инші політики-опозиціонери та представники громадськости.

Громада скандує: «Ні диктатурі!», «Зека геть!», «Революція!», «Разом – до перемоги», «Слава Україні!».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ