Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві демонтували пам’ятник одному із організаторів Голодомору

У Києві демонтувати пам'ятник Григорію Петровському – одному з організаторів Голодомору, встановлений на вулиці Грушевського, 1 у Печерському районі, – повідомили у прес-центрі Центру досліджень визвольного руху.

Громадськість Києва протестувала і негативно ставилась до наявності памятника, обмальовувала надписами ”Кат України” та ”Батько Голодомору”.

Григорій Петровський був, один з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років. Був головою Всеукраїнського центрального виконавчого комітету, головою Всеукраїнського революційного комітету. З боку УРСР підписав Договір про утворення СРСР і був одним зі співголів ЦВК СРСР. Також був головою Всеукраїнського ЦК незаможних селян, займав важливі пости в Комінтерні.

 

Проведена, під керівництвом Петровського, примусова колективізація села й вилучення хліба призвели до Голодомору 1932–1933 років. Штучно створений Геноцид українського народу забрав життя у десятка мільйонів людей.

 

Зауважимо, що раніше Київ міська адміністрація ініціювала демонтаж 27 пам'ятників радянським діячам, розташованих на території міста, серед них 17 пам'ятників Володимиру Леніну, 2 - Надії Крупській, 2 - Феліксу Дзержинському, по 1 - Станіславу Косіору, Григорію Петровському, Михайлу Калініну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ