Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві „Галичанка” обіграла гандболісток „Спартака”

У Києві завершився другий роз’їздний тур національного чемпіонату серед жіночих команд суперліги. «Податкова академія» в першій грі заключного дня здобула переконливу перемогу над херсонською «Дніпрянкою» - 30:14 (13:6). «Галичанка» обіграла гандболісток «Спартака» – 28:23 (13:11). Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі СК „Галичанка”.
Відкрила рахунок на першій хвилині гри Катерина Дяченко. Реґіна Шимкуте подвоїла його: м’яч після її удару спочатку влучив у ноги Томілевич, а вже потім відскочив у ворота «Спартака». Далі львівські гандболістки мали принаймні три реальні шанси забити, але не зуміли правильно використати відриви. Рахуба тим часом зрівняла рахунок, змусивши  двічі поспіль витягати м’яч із воріт голкіпера «Галичанки» Тимошенкову. Дунчак і Борщенко знову вивели львівську команду вперед – 4:2. Рахуба відповіла своїм третім м’ячем в цій грі, після чого взяла тайм-аут Валерія Тищенко. Спілкування із тренером пішло на користь львівським гандболісткам, які довели до п’яти м’ячів перевагу над «Спартаком». Гравці останнього, щоправда, теж не сиділи, склавши руки. Ефективно діяла Лаюк, яка за підсумками зустрічі стала найрезультативнішою у складі «Спартака». За дві хвилини до кінця першої тридцятихвилинки киянки програвали гостям всього один м’яч. Тайм закінчився незарахованим м’ячем Регіни Шимкуте. Судді вирішили, що він влетів у сітку воріт вже після сирени – 13:11.
Змушена була залишити поле через травму, ледь встигнувши розпочати другу половину гри, голкіпер «Спартака» Томілевич. Невідомо чи з цієї причини, але впродовж шести хвилин господарки майданчику безуспішно намагалися розпечатати ворота «Галичанки». Остання тим часом встигла закинути суперницям шість м’ячів зусиллями Борщенко, Туркало і Шимкуте. Реґіна загалом створила в цьому матчі найбільше проблем для захисту «Спартака». Київські гандболістки не здавалися, але більше ніж на два м’ячі наблизитись до суперниць не могли. У підсумку 28:23 на користь «Галичанки». 
Як зазначила Валерія Тищенко, головний тренер «Галичанки»: „Завжди важко грати з господарем майданчика, а тим більше таким, як «Спартак». Попри всі кадрові проблеми, які значно послабили київську команду, ми знали, що гра з нею буде для нас принциповою. Дівчата дуже хотіли довести, що вони здатні обігрувати «Спартак». Відтак вони поспішали і робили помилки. Можливо, якби на початку вони використали кілька моментів для взяття воріт, гра розвивалася б за зовсім іншим сценарієм. До того ж підлога у залі була слизькою, і гандболістки, можливо, десь підсвідомо береглися. Але в решті-решт краща фізична підготовка і індивідуальна майстерність наших гравців далася взнаки. Хоча не буду приховувати, серце здригнулося, коли на табло засвітився рахунок 12:11.”  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ