Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві говорили про відображення Голодомору у мовній та концептуальній картинах світу
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві говорили про відображення Голодомору у мовній та концептуальній картинах світу

7–8 червня 2019 року в Києві відбувся Міжнародний міждисциплінарний науковий симпозіум «Епоха Голодомору у мовній та концептуальній картинах світу». Про це інформує прес-служба УІНП.

Симпозуім організували Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine), Інститут історії України Національної академії наук України, Науково-освітній консорціум вивчення Голодомору (HREC) при Канадському інституті українських студій Альбертського університету та Український інститут національної пам’яті.  

У фокусі симпозіуму перебував комплекс проблем, пов’язаних із осмисленням ціннісних параметрів мови радянського тоталітаризму  та радянського дискурсу ненависті, лінгвокультурними аспектами осмислення Голодомору. 

У симпозіумі участь взяв головний спеціаліст Українського інституту національної пам’яті Віталій Огієнко, який виголосив доповідь «Осмислення та омовлення травми Голодомору в свідченнях очевидців Конгресу США з Українського голоду: від травматичної пам’яті через «знаючи як» до «знаючи що». Доповідь була присвячена аналізу процесу трансформації травматичної пам'яті Голодомору. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ