Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві під питанням заборона на продаж алкоголю вночі: держслужба звернулася до суду

Державна регуляторна служба хоче через суд скасувати рішення Київради, яким було запроваджено заборону на продаж алкоголю у столиці в нічний час.
Фото: УНІАН

Про це повідомляється на сайті ОАСК, передає УНІАН.

"Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов Державної регуляторної служби України до Київської міської ради. Позивач просить суд скасувати рішення Київради, яким у вересні 2018 року було встановлено обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин у столиці", – йдеться у повідомленні.

Державна регуляторна служба вважає, що Київрада обрала недієвий механізм регулювання господарських та суспільних відносин, а оскаржуване рішення прийнято з порушенням норм чинного законодавства.

Наразі суд розв'язує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Київрада заборонила продаж спиртного вночі в МАФах і магазинах. Депутати обмежили продаж спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00.

Зокрема, заборонена торгівлю вином, пивом (крім безалкогольного), алкогольними та слабоалкогольними напоями в МАФах і стаціонарних об’єктах торгівлі. Правило не поширюється на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Рішення набуло чинності 24 жовтня 2018 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ