Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Києві поблизу Площі Слави у поліцейських кинули димову шашку

У Києві поблизу Площі Слави у поліцейських кинули димову шашку, оминулося без постраждалих.

Поліція затримала двох осіб, які намагалися розгорнути банер з георгіївськими стрічками, повідомив заступник голови Національної поліції Андрій Крищенко у коментарі каналу "112 Україна".

"Ситуація досить спокійна… Було затримано двох осіб, які намагалися розгорнути банер з георгіївськими стрічками. Вони будуть доставлені в районне управління, і ми будемо надавати правову оцінку їхнім діям", – сказав він телефоном.

"Застосована була димова шашка. Особи, які є противниками цього маршу кинули димову шашку приблизно о 9-й годину у працівників поліції. постраждали поки що немає. Ситуація досить контрольована", – повідомив Крищенко.

Представник поліції додав, що у людей похилого віку також вилучили кілька "георгіївських стрічок" і провели з ними роз'яснювальну роботу.

Він сказав, що, за попередніми оцінками, близько 1,5 тисячі людей планують взяти участь в акціях поблизу Парку Слави, але "цифра морже бути більша". Правоохоронців у столиці поки що задіяли до 4 тисяч – це і військовослужбовці Нацгвардії, і поліцейські.

Як повідомляє "Укрінформ", вранці 9 травня невелика група молодих людей з символікою ОУН розгорнула прапори на верхньому поверсі триповерхової будівлі на вулиці Мазепи, 6а, закликаючи не допустити акції проросійських сил. Будівлю оточили поліцейські, а близько 30 правоохоронців зайшли до приміщення, щоб унеможливити провокації молодиків.

Під самою будівлею кілька людей тримали плакати "Не допустимо маршу комуністів!". 

9 травня свої акції планували провести проросійські сили, які ініціювали марш "Никто не забыт, ничто не забыто" як альтернативу "Безсмертного полку". На противагу їм на акцію збиралися вийти ОУНівці Миколи Коханівського з акцією "Смертний полк".

Станом на 11:20 у Парку слави спостерігається натовп – лунає "Фашизм не пройдет", співають "Этот День победы".

pravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ