Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві презентували програму заходів до річниці Революції Гідності

1/2
Сьогодні, 16 листопада під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі була презентована програма заходів та соціальної інформаційної кампанії до 5-ї річниці Революції Гідності. Про це інформують у прес-службі Міністерства культури України.

«Минуло п’ять років з моменту знакових подій для нашої країни, п’ять років великої роботи. За цей час зроблено чимало – є конкретні речі та звершення, і в частині свідомості громадянського суспільства, і в частині повернення історичної національної пам’яті. Це більше ніж було зроблено за усі попередні роки Незалежності України», - зазначає Міністр культури України Євген Нищук.

«Майдан це щеплення на віки, і скільки б не проходило часу – це той момент, який породив дуже важливі, доленосні речі. Це висока планка, це шлюзи громадянства, які іноді мають вмотивований і невмотивований градус критицизму. Але, водночас, ми, можливо, цього не помічаємо, але навколо, в кожному з нас зароджується індивідуальна відповідальність за те, що відбувається в країні, індивідуальна відповідальність за майбутнє України. З плином часу, масштабується велич і значення подій Революції Гідності для майбутнього країни, для її розвитку, для її Гідності».

Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності у партнерстві з іншими інституціями та громадськими об’єднаннями підготували низку заходів із відзначення Дня Гідності та Свободи, вшанування пам’яті загиблих на Майдані, а також освітніх, мистецьких і просвітницьких проектів, присвячених темі Гідності, Свободи й боротьби за права людини.

«П’ять років - дистанція хоч і незначна, не історична, але це вже певна дистанція. Це добра нагода задуматися і переосмислити події минулого, актуалізувати ті цінності, які були безперечними на Майдані», - говорить генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності Ігор Пошивайло.

«Для Міністерства культури України, Музею Революції Гідності Майдану, ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» - події з відзначення 5-ї річниці Революції Гідності - не звітування, це своєрідна кульмінація тої діяльності, яку ми проводимо системно, відповідно до наших місій. Ми запрошуємо усіх долучитися до наших акцій і разом дбати про нашу країну».

Зокрема, Ігор Пошивайло запросив киян та гостей міста взяти участь в проведенні 17 листопада Толоки на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Згідно програми заходів до 5-ї річниці Революції Гідності, 20 листопада відбудеться відкриття виставки «Майдан: деталі» у Верховній Раді України , експозиція якої розповість історію Майдану через деталі – артефакти, які, крім своїх історій, апелюють до спогадів учасників Майдану і всіх українців.

21 листопада, у відреставрованому Будинку Профспілок відкриється інформаційно-виставковий центр Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, де буде презентована виставка «Назустріч свободі» та книга «Майдан від першої особи. Регіональний вимір (Львівська-Чернігівська області)». Цього ж дня у Мистецькому Арсеналі відкриється міжнародна виставка «Революціонуймо» - понад 30 сучасних митців та мистецьких груп із 15 країн мовою інсталяції, живопису, мультимедій, відео- та фотодокументацій, перформансу говоритимуть про події революцій та аналізуватимуть їх як суспільне явище. А в Українському домі відбудеться мистецька акція «Шлях Гідності» за участі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України, Національної академічної заслуженої хорової капели «Думка», солістів Національної опери України.

21 листопада стартує інформаційна кампанія під гаслом «Дбаймо про країну і сьогодні!» - відеоролики та вуличні банери розкриватимуть тему щоденної актуальності цінностей, які стали визначальними рисами людей на Майдані.

30 листопада на Майдані Незалежності, довкола монумента Незалежності буде розміщена Вулична виставка «100 років боротьби», присвячена 5-й річниці Революції Гідності та 14-й річниці Помаранчевої революції.

Окрім того, буде підведений підсумок Конкурсу наукових студентських робіт на тему Революції Гідності у межах Відзнаки Героя Небесної Сотні Сергія Кемського, а також проведена виставка дипломних і курсових робіт 2014 року студентів Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури, яка включає серію плакатів, календарі на тему Майдану, серії абеток «Автограф Майдану», експериментальний макет книги з металу «Карби Майдану» та плакати, присвячені темі російської військової й інформаційної агресії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ