Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: У Києві презентують збірник документів Великий терор в Україні: Німецька операція 1937-38 рр.
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Києві презентують збірник документів «Великий терор» в Україні: Німецька операція 1937-38 рр.»

У Києві презентуватимуть збірник документів «Великий терор» в Україні: Німецька операція 1937-38 рр.», який висвітлює проведення радянською владою на території України насильницької операції, спрямованої на знищення німецького населення. Про це йдеться у повідомленні організаторів заходу - Центру Досліджень Визвольного Руху.
Фото - ЦДВР.

Презентація збірника документів в академічному форматі відбудеться 23 жовтня 2018 року о 15:00 год у приміщенні Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60, ауд 349).

Пізніше, о 18:30 год, відбудеться публічна презентація у приміщенні Київського коледжу зв’язку (вул. Леонтовича, 11).

Книга містить 258 документів, що відображають підготовку, особливості проведення та наслідки німецької операції в Україні та вступні науково та історіографічну статті.

Як і аналогічні національні операції, які проводились у часи «Великого терору», німецька операція була завуальована як контррозвідувальна, і проводилась відповідно до чітких наказів, які надходили з Москви.

Видання підготовлено спільно Галузевим державним архівом СБУ, Інститутом культури та історії німців Північно-Східної Європи при університеті м. Гамбург (Федеративна Республіка Німеччина) та із залученням фахівців Інституту історії НАН України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ