Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві продається «Російська газета», яка видається в Донецьку

У Києві у вільному продажу можна придбати «Российскую газету в Украине», що видається, як зазначено у вихідних даних, в Донецьку й друкується в Харкові. Про це на своїй сторінці в фейсбук повідомив журналіст Андрій Лаврик, який придбав її в одному з київських торговельних центрів.

За словами журналіста, в газеті немає оповіданок про звірства хунти, бо маніпуляція там значно витонченіша.

«Інформація дібрана так, щоб викликати в аудиторії відчуття спільності з великим братським російським народом», – зазначив Андрій Лаврик.

Втім, найбільше його вразив не зміст, а вихідні дані газети.

«Отже, газету, передостанній номер якої я купив в супермаркеті, що знаходиться в столиці «кривавої хунти», для мене підготували в місті «попочленской» слави – Донецьку», – повідомив журналіст.

За його приблизними розрахунками, така газета не може бути самоокупною.

«Цікава деталь. Примірник цього дива друкованого слова, що виходить раз на тиждень у повному кольорі на 24 сторінках, обійшовся мені трохи дорожче за 10 американських центів – дві гривні з копійками. Реклами у ній немає, тобто передбачається, що редакція, котра творить у блокадному Донецьку, виживає сама й розплачується з типографією за рахунок продажів. І при заявленому накладі в 2585 примірників має на все 260 доларів з продажу накладу, або десь тисячу з гаком на місяць. Ну, ви прекрасно розумієте, що цього «гешефту» забракне на з/п редакції, оренду приміщення, папір, друк, розповсюдження тощо», – прикинув Андрій Лаврик.

Він додав, що, за його інформацією, до видання газети може бути причетний син Віктора Януковича Олександр або інший член «сім’ї».

Фото з фейсбуку Андрія Лаврика. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ