Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві проходять міжнародні бригадного командно-штабні навчання

На базі Центру імітаційного моделювання Національного університету оборони України триває активна фаза міжнародного бригадного командно-штабного навчання (КШН) за стандартами НАТО. Про це проінформували у прес-службі Національного університету оборони України.

Навчання проходять за участі науково-педагогічних працівників університету та слухачів командно-штабного інституту застосування військ (сил) НУОУ, а також слухачів та інструкторів командно-штабного курсу Литовської військової академії імені генерала Йонаса Жямайтіса, серед яких є офіцери з Литви, Латвії, Грузії, Молдови та України.

Учасники навчання відпрацьовують питання управління підрозділами механізованої бригади під час виходу з бою та зайняття району відновлення боєздатності. Розглядаються питання щодо отримання та аналізу бойового завдання, розроблення, аналізу та порівняння варіантів дій, а також розроблення бойового наказу (плану). Елементи процесу прийняття військових рішень офіцери відпрацьовують за стандартами НАТО.

Основною метою навчання є надання практики у плануванні бойових дій офіцерам управління бригади, а також удосконалення злагодженості дій службових осіб під час управління підрозділами бригади в ході виконання бойових завдань.

Обстановка, яка обрана для моделювання бойових дій, наближена до тієї, що була у січні-лютому 2015 року на сході України. Тому офіцери Литовської військової академії зацікавлені перейняти досвід офіцерів ЗС України — учасників АТО / ООС щодо практики дій загальновійськових підрозділів у бою. У той же час слухачі університету зацікавлені у вивченні процедур прийняття управлінських рішень, які застосовуються в НАТО при плануванні бою (бойових дій).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ