Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві обговорюють реформування державного управління

Завдяки впровадженню реформи державного управління за останні кілька років комунікація між міністерствами та держорганами стала більш якісною і ефективною. Про це повідомив, виголошуючи вітальне слово на профільній конференції, Міністр юстиції Павло Петренко. Інформацію про це оприлюднили сьогодні, 10 жовтня у прес-службі Міністерства юстиції України.

«За 4 роки ми разом запровадили дійсно важливу реформу, пов’язану з запровадженням цивілізованого процесу прийняття актів Урядом, міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади. Від цього значно зросла ефективність як Уряду, так і кожного державного відомства. І в цьому велика заслуга саме юридичної спільноти», - наголосив очільник Мін’юсту.

Він пригадав, що 4 роки тому будь-який документ проходив довгий шлях від розробника до прийняття рішення Урядом. У середньому цей процес займав більше 160 днів. А окремі акти могли «ходити» по столах чиновників більше року.

«Це одна з ключових реформ, які нині реалізуються в Україні. Її результати ми побачимо в найближчі роки. Адже зараз продовжується формування нового складу і нового обличчя держслужбовця в країні», - додав Павло Петренко.

На його переконання, юристи як люди, які відповідають за дотримання законності, відіграють одну з ключових ролей у процесі реформування.

За словами заступника Голови Національного агентства з питань державної служби Андрія Заболотного, в державі є великий суспільний запит на верховенство права і законність.

«Ми всією юридичною спільнотою в рамках щоденної роботи маємо забезпечити реалізацію цих принципів», - зауважив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ