Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві пройде акція «Табачника – на смітник історії!»

17 березня, в середу, о 12.00 біля Міністерства освіти і науки України (м. Київ, просп. Перемоги, 10) молодіжні та студентські організації Києва проведуть театралізовану акцію під назвою «Табачника – на смітник історії!». Це перший захід в рамках «АнтиТабачної Кампанії», метою якої є звільнення новопризначеного Міністра освіти і науки Дмитра Табачника, який має скандальну і суперечливу репутацію не лише серед його опонентів, але й союзників з Партії регіонів. Про це повідомили організатори.

    
Учасники акції проведуть під стінами Міносвіти театралізоване дійство, під час якого продемонструють реальну сутність політики Табачника: переписування історії, спекуляції на мовних і культурних питаннях, розпалювання міжрегіональної неприязні та міжконфесійної ворожнечі, вкорінення корупції і хабарництва в освіті шляхом скасування зовнішнього незалежного оцінювання, повернення «кучмістських» методів адміністративного управління у ВНЗ, згортання процесу провадження позитивних сторін Болонської системи тощо.    

Учасниками кампанії є такі організації як Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Студентська Рада Києва, Фундація Регіональних Ініціатив, «Зарево», Спілка Української Молоді в Україні, Студентське братство НАУКМА, Національний Альянс, «Молода Просвіта», студентські організації КПІ, КНУ та інших ВНЗ столиці. Інформаційну підтримку здійснює Українська Інформаційна Служба.   

 

Учасники «АнтиТАБАЧНої Кампанії» ухвалили відповідну заяву:


«Ми, представники українського студентства, молоді науковці, активісти молодіжних громадських організацій висловлюємо своє обурення з приводу призначення Табачника Д.В. на посаду Міністра освіти і науки України. Ми вважаємо, що ця фігура не лише не сприятиме розвиткові вітчизняної науки, але й поглиблюватиме протистояння і розкол в суспільстві, налаштовуючи мінімум половину населення України проти діючої влади.

Така наша позиція випливає далеко не з суб’єктивних особистих оцінок цього політика, а спирається виключно на ті висловлювання і дії, які дозволяв собі Табачник протягом всієї свої політичної кар’єри. Так, заява цього урядовця про те, що галичани практично не мають нічого спільного з народом Великої України ні в ментальному, ні в конфесійному, ні в лінгвістичному, ні в політичному плані, провокує міжрегіональну і міжконфесійну ворожнечу, що вже саме по собі передбачає кримінальну відповідальність.

До всього цього, Дмитро Табачник є прихильником однобокого трактування історії, при чому його трактування «відбілює» сталінізм і злочини комуністичного режиму. Отже, небезпідставним є вважати, що цей політик захоче повністю переписати історичну науку на догоду власній позиції та вузькому колу колишніх комуністичних номенклатурників.

Крім того, призначення Табачника може нанести невиправну шкоду вітчизняній науці, а також підвищити рівень корупції в українських університетах, як це було за часів роботи цього політика в Кабінеті Міністрів у 2003-2004 рр. На користь цього говорить і те, що Табачник неодноразово висловлювався з критикою зовнішнього незалежного оцінювання і пропонував повернутися до старої системи, яку застосовували при вступі до ВНЗ.

Враховуючи все вище сказане, ми, представники українського студентства, молоді науковці, активісти молодіжних громадських організацій, закликаємо нову українську владу докласти всіх зусиль аби усунути Дмитра Табачника з посади Міністра освіти і науки України. В іншому випадку ми готові вдатися до всіх видів вияву громадянської непокори, що не суперечать чинному законодавству, і відстояти своє право мати гідну освіту і займатися науковою діяльністю, не боячись втручання політичної кон’юнктури у освітній та робочий процес!».

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ