Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві пройде V Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору"

Як повідомляють у прес-службі міністерства інформаційної політики, 22 лютого 2019 року у Києві відбулася прес-конференція на тему ʺПрезентація V Міжнародного форуму ʺОкупований Крим: 5 років опоруʺ.
У Києві пройде V Міжнародний форум "Окупований Крим: 5 років опору"

Під час прес-конференції було анонсовано заходи, які Міністерство інформаційної політики України спільно з партнерами проводитиме до 5-ї річниці окупації Криму.

Так, увечері 26 лютого у Мистецькому Арсеналі відбудеться урочисте відкриття V Міжнародного форуму ʺОкупований Крим: 5 років опоруʺ.

ʺОсновна мета форуму, як і всього комунікаційного контенту МІП на тему Криму, - показати світові, що так зване ʺдемократичне волевиявлення кримчанʺ є ні чим іншим, як злочином РФ проти України, військовою окупацією. Одним із злочинів, у числі яких і розстріл Небесної Сотні, і агресія на Донбасі, яку кремлівська пропаганда подає як ʺгромадянську війнуʺ, - зазначила на прес-конференції перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Сам форум пройде 27 лютого і складатиметься з трьох панельних дискусій, під час яких відбудеться обговорення національних та міжнародних інструментів боротьби за повернення Криму, а також правозахисний дискурс для привернення уваги до порушення прав людини на окупованому півострові.

До участі запрошені представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, РНБО, Меджлісу кримськотатарського народу, дипломатичних місій та представництв, провідні міжнародні експерти, правозахисники, громадські організації, а також інші зацікавлені особи та організації.

Як повідомив програмний директор ДП ʺКримський дімʺ Алім Алієв, 26 лютого у рамках форуму відкриється виставка ʺДивовижні історії Кримуʺ, що представить Крим як унікальний мультикультурний простір, який є частиною безцінної скарбниці культурної спадщини України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ