Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Києві розглянули питання реконструкції площі Ринок

Науково-методична рада з охорони культурної спадщини Міністерства культури і мистецтв України у м. Києві розглянула питання реконструкції  площі Ринок у м.Львові 1 червня 2006 року. Про це сьогодні, 7 червня 2006 року, під час брифінгу повідомив перший заступник міського голови Львова Микола Одуха.
На засіданні доповідали директор інституту «Містопроект» М. Кошло, директор інституту «Укрзахідпроектреставрація» В. Швець.
На засіданні науково-методичної ради було вирішено: відзначити необхідність проведення робіт з реконструкції інженерних мереж, реставрації та упорядження площі Ринок; вважати недостатніми обсяг та якість представлених графічних демонстраційних матеріалів; враховуючи особливий статус території площі Ринок та прилеглих до неї кварталів історичного середмістя Львова, рекомендувати визначити генпроектувальною організацією інститут «Укрзахідпроектреставрація», відзначивши неналежне виконання функцій генпроектувальника інститутом «Містопроект»; рекомендувати замовнику — Управлінню капітального будівництва Львівської міської ради спільно з інститутами «Укрзахідпроектреставрація» та «Містопроект» протягом тижня доопрацювати проектні рішення з урахуванням максимального вирішення питань збереження будівель-пам’яток, археологічних залишків і фрагментів шляхом їх консервації; зменшення обсягу бетонування поверхні площі, виходячи з технологічних потреб та необхідності збереження традиційного характеру середовища, а також визначитись стосовно доцільності ліквідації існуючих газонів; вважати можливим продовження виконання підготовчих земляних робіт в частині реконструкції інженерних мереж з урахуванням результатів археологічних досліджень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ