Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Києві станцію метро, бульвар та проспект хочуть назвати іменем захисників міста - Чорних Запорожців

У Києві запропонували перейменувати станцію метро Мінська та Мінський проспект в станцію метро Чорних Запорожців та проспект Чорних Запорожців на честь воїнів 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, які захистили Столицю від російських окупантів. Таку пропозицію на Фейсбуці висловив киянин, військовослужбовець бригади та керівник проекту у Благодійний Фонд "Стіна Народної Пам'яті" Роман Федчук.

"Друзі, в Києві стартувало перейменування вулиць та скверів. Я, як мешканець Києва, пропоную своє бачення перейменувань - перейменувати станцію метро Мінська, та Мінський проспект в станцію метро Чорних Запорожців та проспект Чорних Запорожців, тому, що саме 72 механізорована бригада боронила Київ від окупантів, які зайшли зі сторони Білорусії", - сказано у повідомленні.

Також він пропонує перейменувати бульвар Перова у вулицю Героїв 72 бригади, а вулицю Сулеймана Стальського у вулицю Героя України капітана Норова Андрія Олексійовича.

Ваші пропозиції чекають до 1 травня за адресою [email protected]

Нагадаємо, 72 бригада з Білої Церкви першою зустріла окупантів та зупинила їх на підступах до Києва. Майже місяць запеклих боїв спричинили до величезних втрат зі сторони російської нацистської армії. Воїни бригади розбили угрупування російських окупантів та повністю зачистили території Київської та Чернігівської областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ