Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

У Києві відбулась мистецька акція "Шлях Гідності"

До 5-ої річниці початку Революції Гідності в Українському домі відбулася мистецька акція "Шлях Гідності". Про це повідомили 22 листопада у прес-службі Міністерства культури України.

«Сьогодні у 5-ту річницю Революції Гідності ми як ніколи маємо усвідомити, наскільки важливо зберегти спорідненість, яка зародилась під час цих історичних подій. Зберегти градус пам’яті та постійної відповідальності, взаємодопомоги, бажання йти разом у важливих речах до останнього. Щоб ті цінності, за які віддали свої життя Герої Небесної Сотні, і сьогодні гинуть тисячі найкращих воїнів на Сході України були непорушними і робили нас ще міцнішими», - сказав Міністр культури України Євген Нищук.

«Нехай нам додасть наснаги музика, яка постійно звучала і на Майдані. Сьогодні ви почуєте дві прем’єри. Одна з них – твір Лятошинського, який був заборонений за сталінських часів. І один з символів Майдану - «Ода до радості», це Гімн Європейського союзу, це наше бажання бути у європейській родині, але в перекладі на українську мову. Тому давайте триматися один за одного, давайте надихатися такими важливими речами – музикою, яка продовжує наш шлях. Шлях Гідності»

У програмі гала-концерту прозвучали: Сімфонія № 3 Бориса Лятошинського (репресована 1953 року), Сімфонія № 9 ІV частина «Ода до радості» Людвіга ван Бетховена, яка є мелодією офіційного гімну Європейського Союзу, містить текст українською мовою, що виконувався на Євромайдані.

У концерті взяли участь Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України, Національна академічна заслужена хорова капела "Думка", солісти Національної опери України - Вікторія Ченська (сопрано), Анжеліна Швачка (меццо-сопрано), Михайло Тищенко (тенор), Ігор Мокренко (баритон).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ