Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Києві відбулася перша міністерська конференція країн-учасників Карпатської конвенції

13-15 грудня у Києві під егідою Програми ООН щодо навколишнього середовища ЮНЕП пройшла перша міністерська конференція країн-учасників Карпатської конвенції – про це «Гал-іnfo» повідомив заступник начальника екологічної інспекції державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Василь Прищак.
За його словами, на конференції зібралися представники Угорщини, Румунії, Сербії, Словаччини, Чехії, України і Польщі з метою схвалити програму пріоритетних дій із захисту навколишнього середовища і соціально-економічного розвитку Карпатського регіону, Україну представляли Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області.  
Також участь у конференції взяли представники Європейського Союзу та 50 неурядових організацій і делегати держав-учасників міжнародної Альпійської Конвенції (Австрія, Італія, Ліхтенштейн і Швейцарія), яка стала першою гірською регіональною угодою і послужила моделлю для розробки Карпатської конвенції.
«На конференції розглянули нові ініціативи, пов'язані з розвитком транспорту, туризму, сільського господарства, захистом лісів і підтримкою різноманітності ландшафтів, – сказав Василь Прищак. – Наступного разу зустріч відбудеться у Румунії у 2008 році, де оберуть постійний секретаріат, який діятиме у Румунії, Сербії та Україні. В Україні він буде розташований у Чернівцях».
Конвенція захисту навколишнього середовища і стійкого розвитку Карпат була прийнята у Києві в травні 2003 р. на п'ятій Європейській конференції міністрів екології та вступила в силу 4 січня 2006 р. Документ спрямований на захист багатої карпатської природи, дивовижних ландшафтів і культурної спадщини 18-мільйонного населення цього регіону.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ