Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Києві відбувся круглий стіл з питань морально-психологічного забезпечення сил оборони

14 січня, у Києві відбувся круглий стіл з питань морально-психологічного забезпечення сил оборони, - інформують у прес-службі МОУ.

У Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбувся круглий стіл на тему: "Проблемні питання щодо розвитку морально-психологічного забезпечення сил оборони"

Участь у заході взяли профільні фахівці Головної інспекції Міністерства оборони України, Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, Науково-дослідного центру гуманітарних проблем Збройних Сил України, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак зазначив, що тема круглого столу є важливою тому, що Міністерство оборони України, Генеральний штаб Збройних Сил України та інші органи військового управління знаходяться в стані реформування.

– В певній мірі ми впроваджуємо стандарти Альянсу, і з другої сторони Збройні Сили України виконують бойові завдання – протистоять агресії на  Сході України. А весь особовий склад, підрозділи, війська в цілому охоплені таким видом забезпечення як морально-психологічне забезпечення. На  сьогодні поняття морально-психологічного забезпечення за змістом, за структурою описано і регламентовано в наших підручниках, посібниках, настановах, доктринах і ми його сприймаємо як вид забезпечення застосування в Збройних Силах України, - сказав Перший заступник Міністра оборони України.

– Наше Головне управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України впродовж двох років відпрацювало «проект концепції розвитку морально-психологічного забезпечення сил оборони», яку пропонується ввести в дію Указом Президента України. На думку розробників, концепція покликана визначити механізм розвитку системи та організації роботи щодо морально-психологічного забезпечення, - зауважив Іван Руснак.

Головною метою круглого столу стало обговорення шляхів реформування та удосконалення системи роботи з персоналом сил оборони.

Заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко зазначив, що більше 20 років в Збройних Силах України здійснюється комплекс заходів з морально-психологічного забезпечення.

– Безперечно, ті колективи і спеціалісти, які виконували цю задачу зробили свій вагомий позитивний внесок у підтримання морального клімату, військової дисципліни, злагодженості і ефективності виконання завдань нашими військовослужбовцями. За 20 років цієї роботи зроблено багато. Сьогодні ми говоримо про майбутнє, про те, яким чином буде організована робота спеціалістів і структур для того, щоб дієво впливати на моральний клімат, на психологічну стійкість і на ефективність виконання завдань нашими військовослужбовцями в сучасних умовах безпекової обтановки. У нас з’явилася така спроможність, про яку всі говорять активно – це стратегічні комунікації, з’явився інститут військового капеланства, інформаційно-психологічні операції, інформаційні заходи, які стосуються формування необхідного медійного середовища – і це все те, чого не було ще декілька років тому.

Під час круглого стола відбулася конструктивна дискусія за участю представників Адміністрації Президента України, Ради національної безпеки та оборони України, профільних фахівців Управління державної охорони України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ