Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві вирішують, чи бути майдану Незалежності

У Київській міській державній адміністрації готуються перейменувати центральну площу столиці – майдан Незалежності. Майдан хочуть назвати площа Свободи Про це повідомив focus.ua.

Ініціаторами перейменування головної площі країни стали кілька депутатів від фракції Партії регіонів (6 депутатів) в Київраді, однак їх колеги-депутати від інших фракцій вже заявили, що таку ініціативу не підтримають - Блок Віталія Кличка (12 депутатів), БЮТ (14 депутатів), Блок Чернівецького (43 депутати).

У Київській адміністрації про плани по перейменуванню нічого не знають. «На сьогодні заявок на перейменування Майдану у КМДА не надходило», - сказала начальник головного управління внутрішньої політики Марина Хонда.

Повідомлення про те, що міська державна адміністрація готується перейменувати Майдан незалежності з’явилося вчора, 19 січня. Заяву розповсюдив Конгрес українських націоналістів (КУН), у ній шлося про те, що рішення планують прийняти без обговорення.

Нагадаємо, назву майдан Незалежності центральна площа Києва дістала в 1991 році. До цього з 1977 року вона мала назву Жовтнева. Як раніше повідомлялося, в Києві планують перейменувати близько 200 вулиць, оскільки їх назви повторюються. Про це заявив 16 грудня член комісії з перейменування вулиць, глава постійної комісії з питань культури і туризму депутат міськради Олександр Бригинець, - focus.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ