Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Києві заклали капсулу будівництва ІІ черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

Члени Уряду спільно з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заклали капсулу будівництва ІІ черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору». Про це повідомив Український інститут національної пам'яті.

Рішення про будівництво цього об'єкта схвалене Урядом в рамках відзначення 85-х роковин страшної трагедії.

Прем'єр-міністр підкреслив, що розбудова Музею - це великий проект, який передбачає будівельні роботи, продовження досліджень, формування великої експозиції, яка розповість всьому світу про те, «що приховували десятиліттями». На думку Глави Уряду, реалізація таких проектів - справа честі, духовності, шани до історії. «Це наш фундамент», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково. У листопаді минулого року Глава Уряду відвідав Національний музей - Меморіал пам'яті жертв голодоморів у Києві, де підтвердив план профінансувати добудову музею, адже це «справа честі і свідчення відновлення історичної справедливості щодо мільйонів невинно загиблих».

За задумом архітекторів, друга черга меморіального комплексу буде «захована» у Дніпровський схил, який наразі укріплюється. Це не змінить ландшафту і збереже ідею музею - як свічки пам'яті. Проект вже погоджено ЮНЕСКО. Як зазначав Глава Уряду, історія і правда мають об'єднати людей.

У грудні Кабінет Міністрів схвалив поданий Міністерством культури ескізний проект реконструкції музею кошторисною вартістю близько 772 млн грн.

У січні поточного року Прем’єр-міністр провів засідання Оргкомітету з підготовки та вшанування 85-х роковин Голодомору, участь у якому взяли Глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, представники Міністерства культури, Українського інституту національної пам'яті, історики та експерти.

Спектр запланованих у рамках вшанування заходів - вельми широкий. Він враховує активізацію роботи з міжнародною спільнотою щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, проведення великих виставок і зустрічей - з метою доведення світу масштабів трагедії, а також проведення у листопаді поточного року Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору. Групу підготовки форуму, за пропозицією Володимира Гройсмана, очолив Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

Глава Уряду також підтримав ідею створення кінострічки, присвяченої темі Голодомору, і підкреслив важливість вшанування пам'яті дослідників Голодомору, передусім американського вченого Джеймса Мейса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ