Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві замінять усі українські вивіски на російські – конференція у Львові «Геноцид України в ХХ столітті»

Сьогодні, 27 лютого, у Львові, відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Геноцид України в ХХ столітті». Під час конференції з доповідями щодо геноциду виступило шість десятків доповідачів з усієї України. Ініціатор проведення конференції –Львівський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Товариство відродження Української нації»

 

За словами доктора філологічних наук, професора Львівського національного університету ім. Івана Франка, члена Національної спілки письменників України, члена НТШ Любомира Сеника сьогодні і надалі продовжується утиск українського суспільства та відбувається зросійщення народу, тобто геноцид українців як нації продовжується. «Сучасна політика не в такому стані, щоб ми були спокійні, адже незважаючи на те, що нова влада тільки прийшла, уже насаджується зросійщення. До прикладу, у школах тепер вчителям під час перерв можна розмовляти російською мовою, а у Києві планують змінити всі україномовні вивіски з назвами установ на російські», – зазначив Любомир Сеник.

Учасники конференції ухвалили рішення скерувати звернення до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України з вимогою ухвалити закон про покарання фізичних і юридичних осіб, громадських і політичних організацій та об’єднань, які заперечують чи фальсифікують Голодомор 1932-33 років та інші форми фізичного і духовного нищення українців, як спланованого геноциду України в ХХ столітті. Адже введення такого закону покладе край антиукраїнським випадам, які постійно спостерігаються в сучасному культурному й політичному житті держави Україна.

Також конференція ухвалила документ щодо захисту української мови. «Ми відішлем ці звернення не лише представникам влади, а й світовим громадським організаціям та іншим установам, і вимагатимемо, щоб їх прийняли до уваги. А якщо цього не трапиться, то ми використаємо інші методи впливу, як от демонстрації чи віче», – додав Любомир Сеник.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ