Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві знайшли вбитим 9-річного хлопчика: затримали підозрюваного

У Києві знайшли вбитим 9-річного хлопчика
У Києві знайшли вбитим 9-річного хлопчика
У Києві знайшли вбитим 9-річного хлопчика
У Києві знайшли вбитим 9-річного хлопчика
У Києві знайшли вбитим 9-річного хлопчика
У Києві знайшли вбитим 9-річного хлопчика
1/3
Як проінформували у Департаменті комунікації МВС України, очільник головного управління поліції в Київській області Андрій Крищенко заявив, що поліція вже затримала підозрюваного у вбивстві 9-річного хлопчика. Ним виявився родич загиблого 1989 року народження.

Попередня причина вбивства – особистий мотив, образа.

Чоловік, котрого зафіксували камери відеоспостереження разом з хлопчиком у вечір його зникнення, в управлінні поліції зізнався у вбивстві дитини:

ʺЗловмисника одразу ж затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлено, що йому – 30 років, проживає у Києві, веде аморальний спосіб життя. Із хлопчиком затриманий був близько знайомий, оскільки він є братом співмешканця мами загиблого. Дитина здебільшого проживала із бабусею окремо від нової сім’ї матеріʺ, - повідомив Андрій Крищенко.

За попередньою інформацією, у день зникнення дитини між братами та мамою хлопчика виник конфлікт, на ґрунті котрого підозрюваний і вирішив помститися.

Наразі фігуранту повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п'ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Слідчі подали до суду клопотання про обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, до поліції надійшло повідомлення від киянки, що її малолітній онук пішов з дому гуляти та зник. Згодом тіло дитини знайшли у озері Вирлиця із численними колото-різаними ранами. Впродовж декількох годин правоохоронці встановили та затримали зловмисника. Йому вже повідомлено про підозру у скоєнні вбивства малолітньої дитини.

За словами бабусі, дев’ятирічний хлопчик близько 20:00 у п’ятницю, 22 червня, вийшов на вулицю. Коли стемніло, бабуся кинулася шукати онука, однак безрезультатно. Тоді вона одразу зателефонувала на 102. Враховуючи всі обставини, слідчими було прийнято рішення невідкладно внести дану інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці оперативно почали проводити усі необхідні заходи для встановлення місцезнаходження малолітнього і вже зовсім скоро вийшли на слід дитини: камери відеоспостереження одного із торгових центрів зафіксували, як хлопчик іде разом із якимось чоловіком. Невдовзі особу останнього встановили.

ʺНа тілі дитини експерти виявили численні колото-різані рани і травму черепа. На березі була захована сорочка загиблого та його блокнот. Також водолази дістали із дна озера предмети, схожі на ніж та молоток. Речові докази вилучені та направлені на експертизуʺ, - розповів начальник столичної поліції Андрій Крищенко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ