Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У лісогосподарствах Львівської області ліквідовують буреломи

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
Як повідомили 23 липня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, у лісовому фонді ДП ʺРава – Руське лісове господарствоʺ внаслідок сильних вітрів у червні утворились великі буреломи.

За даними підприємства, охоплена буреломами площа становить понад 700 га з орієнтовним запасом пошкоджених насаджень 20 тис. кбм.

З метою якнайшвидшої ліквідації буреломів, недопущення втрат якості деревини у пошкоджених насадженнях, днями провели виїзну нараду на базі ДП ʺРава – Руське ЛГʺ з керівниками лісогосподарських підприємств обласного управління.

Начальник обласного управління звернувся до директорів підприємств з проханням виділити додаткову трелювальну техніку для ДП ʺРава – Руське ЛГʺ. Вона повинна розпочати роботу з 1 серпня. 

Також в рамках робочої наради оглянули результати переформування чистих соснових насаджень у змішані, складні та різновікові.

У результаті проведення лісогосподарських заходів за цей період вдалося забезпечити природне поновлення основних лісоутворюючих порід (сосна, дуб) та сформувати другий і третій яруси деревостану.

Оглянуті насадження виявилися стійкими до бурелому, який пройшов в цих масивах на суміжних ділянках, та витримали ʺударʺ стихії. Це чергове підтвердження правильності і доцільності переходу на вибіркові способи рубання, з метою формування на основі природного поновлення різновікових, різнопородних, адаптованих до змін клімату деревостанів. До речі, саме на цьому було сконцентровано увагу при проведенні першої лісовпорядної наради, яка пройшла в лісгоспах рівнинної частини області у червні.

Варто зазначити, що перехід на засади наближеного до природи ведення лісового господарства є одним з основних пріоритетів для лісівників Львівської області.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у ДП "Рава-Руське лісове господарство" триває висадка дерев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ