Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОДА провели нараду щодо вшанування на Львівщині жертв Голодомору

20 листопада відбулася нарада щодо підготовки та проведення на Львівщині заходів із відзначення 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, яку провів заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко.
У вступному слові Тарас Батенко наголосив, що Президент України Віктор Ющенко та Секретаріат Президента приділяють значну увагу темі Голодомору 1932-1933 років та питанню вшанування 75-х роковин Голодомору.
Під час наради було обговорено деталі проведення усіх заходів із відзначення 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, що проходитимуть на Львівщині, а також поінформовано присутніх про акції, які пройдуть на території Україні та за її межами.
Начальник управління з питань внутрішньої політики ЛОДА Святослав Шеремета повідомив, що 24 листопада офіційна делегація Львівщини, у складі 100 осіб, на чолі з Тарасом Батенком, візьме участь у заходах у місті Києві.
„ Необхідно забезпечити належну організацію відповідних заходів на Львівщині, оскільки відзначення 75-х роковин Голодомору — це та подія, яка об’єднує націю, об’єднує нас усіх ”,— резюмував Тарас Батенко.
24 листопада 2007 року буде вивішено державні прапори з траурними стрічками; покладання траурних вінків і композицій з житніх та пшеничних колосків до пам’ятних місць жертв голодоморів та політичних репресій у м. Львові.
О 16.00 годині буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу, зупинивши на цей час роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, рух громадського та приватного транспорту у населених пунктах з подаванням відповідних звукових сигналів. О 16.00 годині відбудеться проведення акції „Запали свічку”, організація у всіх населених пунктах області за участі громадських організацій, релігійних громад викладання на центральних площах біля пам’ятників та пам’ятних знаків символічних хрестів із свічок (лампадок) та їх запалення, а також запалення свічок на підвіконнях власних помешкань.
23 листопада 2007 року пройде концерт-реквієм присвячений 75-им роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні.
В населених пунктах України будуть організовані експозиції, виставки архівних документів, фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури, які відображають події, пов'язані з геноцидом Українського народу, формування та оновлення відповідних музейних зібрань, зокрема в краєзнавчих музеях.
У школах пройде урок історії “Жертви голодоморів та політичних репресій”. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ