Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОДА відбулася нарада з керівництвом Мінсоцполітики з питань надання послуги патронату над дитиною

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/2
Під час наради з керівництвом Міністерства соціальної політики України представники Львівської ОДА обговорили порядок створення сімей патронатних вихователів, влаштування до них дітей. Також зосередились на питанні розвитку патронату над дитиною.

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.

У межах наради обговорили прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 №893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною». Зокрема, порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, порядок виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною та підписання типового договору патронат над дитиною та ін.

Участь у нараді від  Львівської області взяли: начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис, завідувач сектору розвитку сімейних форм виховання та усиновлення служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Слюсар, начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту облдержадміністрації Василь Гельбич, директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян, начальник відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Тибура.

Нагадаємо, що патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини. Дитина може перебувати у такій сім’ї до трьох місяців, але в окремих випадках – до пів року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ