Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ЛОДА відбулося засідання Координаційної ради у справах громадян, що потерпіли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 8 лютого 2006 року, у Львівській облдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради у справах громадян, що потерпіли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС за участю заступника голови Львівської ОДА Ярослава Пітка.
Як зазначила заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення ЛОДА Оксана Яковець, на обліку в органах праці у 2005 році перебувало майже 13, 5 тис. осіб, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з них 1 281 інвалід, понад 2 тис. евакуйовані та переселені і більш ніж 4,5 тис. потерпілих дітей, в тому числі 29 дітей-інвалідів, 15 дітей-сиріт.  
«Варто звернути увагу на активізацію співпраці з громадськими організаціями, — розповіла Оксана Яковець. — Наша співпраця будувалася на принципах взаєморозуміння, взаємопідтримки і вироблення конструктивної пропозиції шляхів вирішення проблемних питань». За її словами, найбільш гострими та болючими питаннями щодо подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС є питання щодо надання комплексного медичного обслуговування та оздоровлення цієї категорії громадян.
«Серед основних напрямків роботи — була соціальна підтримка цих громадян. Для надання матеріальної допомоги найбільш соціально незахищеним сім’ям в 2005 році в обласному бюджеті було виділено 40 тис.грн, а це в 2,5 рази більше, ніж в попередньому році. З місцевих бюджетів та інших позабюджетних джерел виділено понад 25 тис.грн. Допомога була виплачана близько 300 особам, зокрема, слід виділити Городоцький район, Самбірський, Турківський, Мостиський, Сокальський, а також Дрогобич, Моршин, Стрий», — додала вона.  Як наголосила Оксана Яковець, медичне обслуговування є найбільш важливим аспектом роботи управління соціального захисту. Його фінансування становило 148,2 тис. грн.
«Ми використали ці гроші, 100% кошторисних призначень, але до потреби ця сума становить лише 25%, — зазначила Оксана Яковець. — Що ж до пільг на медичне обслуговування, в минулому році було виділено 393 тис. грн., а це майже в 1,5 раза більше, ніж у 2004 році. У 2006 році в обласному бюджеті на цю програму передбачено 641 тис.грн. Що ж до оздоровлення постраждалих громадян, то МНС України було виділено 1032 путівки, що становить 22% від потреби для оздоровлення дорослих та 60% для оздоровлення дітей. Однак така кількість путівок є в 2,10 рази більше ніж у 2004 році тобто спостерігається тенденція до збільшення кошторисних видатків на ці програми. Насамперед оздоровлювалися діти-інваліди та діти-сироти, однак в Золочівському, Кам’янко-Бузькому, Мостиському, Пустомитівському, Самбірському районах та Галицькому, Личаківському районах Львова забезпечено 100% оздоровлення дітей». 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ