Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У ЛОДА засідала Акредитаційна комісія з питань видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцям туристичного супроводу

7 серпня 2006 року в управлінні культури та туризму Львівської облдержадміністрації відбулося засідання Акредитаційної комісії з питань видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцям туристичного супроводу, — про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Начальник управління культури та туризму ЛОДА Галина Дорощук зазначила, що від роботи членів комісії у великій мірі залежить вирішення питань пов'язаних з розвитком туристичної галузі.

Члени Акредитаційної комісії обговорили питання щодо шляхів вирішення нагальних проблем, які гальмують активний розвиток туристичної галузі, а саме: негативний вплив механізму введення у 2006 році 20% ставки ПДВ на послуги з в’їзного туризму, що призвело до збільшення ціни на комплексне туристичне обслуговування іноземних туристів, в результаті чого ціна на туристичний продукт для іноземних туристів є у 2 рази більшою від аналогічного продукту у європейських країнах, таких як Польща, Італія, Франція; присутність на туристичному ринку нелегальних екскурсоводів та гідів-перкладачів, які працюють у тіньовому секторі, демпінгують ціни на послуги з туристичного супроводу та не забезпечують надання якісних і професійних послуг; неврегульованість ведення туристичного супроводу у курортно-лікувальних центрах Львівщини, а саме: Моршині, Трускавці та Східниці.
Основним моментом засідання Акредитаційної комісії був розгляд 21 особової справи претендентів на отримання дозволу на здійснення туристичного супроводу. За результатами голосування із 21 претендента комісією винесено рішення про видачу дозволів 10 фахівцям туристичного супроводу. Станом на 7 серпня 2006 року видано 199 дозволів на право здійснення туристичного супроводу.
За підсумками проведеного засідання членами Акредитаційної комісії винесено рішення про підготовку пропозицій щодо зняття 20% ставки ПДВ на послуги з в’їзного туризму, документів для створення обласної комісії з питань дотримання законодавства у туристичній галузі та проведення навчально-практичних семінарів у м. Моршин, Трускавець та смт. Східниця з метою врегулювання надання послуг з туристичного супроводу.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ