Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ЛОР заслухали інформацію про хід виконання Програми книговидання на 2006 рік

Нещодавно члени постійної комісії з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму Львівської обласної ради заслухали інформацію про хід виконання Програми книговидання на 2006 рік — повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.
За словами радника обласної ради Ірини Назаровець, на адресу комісії цього року надійшло пропозицій щодо видання книг на суму більше мільйона гривень. Проте, у бюджеті на цю мету передбачено лише 400 тис. грн. Пріоритети з усіх надісланих пропозицій визначала експертна рада з питань книгодрукування. Членами цієї ради є відомі громадські та мистецькі діячі Львівщини, а саме директор бібліотеки Львівського національного університету ім.І.Франка Богдан Якимович, письменник Віктор Неборак, письменник та професор ЛНУ ім.Франка Роман Іваничук тощо. Цього року рішенням депутатської комісії зі складу експертної ради виведено представників влади.
Як повідомила начальник управління у справах поліграфії та телерадіопростору облдержадміністрації Оксана Бойкович, у 2006 році завдяки програмі книгодрукування світ побачать такі книги: П.Франко «У боротьбі за волю України» (5 том), Книга пам'яті «Львів-Афган-Львів», Д.Лукіянович «Маківка - гора невмирущої стрілецької слави», «Сто казок», «Абетка», Науковий вісник музею І.Франка, Я. Тарас «Українська сакральна дерев'яна архітектура», «Культурне життя в Україні. Західні землі», В.Чорновіл «Твори» (том 3), В.Стефак «По той бік ночі», С.Стельмащук «Збірка пісень» та багато інших. Всього - більше 30 одиниць найменувань книг різного спрямування.
Програма підтримки вітчизняного книговидання створена з метою поліпшити забезпечення населення українською книгою. Окрім того, програма передбачає поповнення бібліотечних фондів області, забезпечення доступу до надбань світової культури шляхом перекладу та видання державною мовою визначних зарубіжних науково-популярних і художніх творів та ін. Основними тематичними напрямками у випуску літератури за Програмою у найближчі роки є випуск книг з історії краю та держави, наукових видань, національно-патріотичних книг, дитячих книг, художньої літератури місцевих авторів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ