Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОВА визнали обов'язковою вимогою наявність е-підпису для перетину кордону для водіїв

Використання електронного цифрового підпису стане обов'язковою умовою для подачі документів на перетин кордону, пише пресслужба ЛОВА.
Фото ілюстративне

Відповідне рішення ухвалили під час зустрічі з представниками громадських та благодійних організацій Львівщини учора, 16 березня.  

За результатами зустрічі учасники одноголосно вирішили запровадити застосування електронного цифрового підпису під час подання звернень до ОВА стосовно надання права виїзду за межі України водіям в умовах правового режиму воєнного стану. Там переконані, що такий крок дозволить уникнути випадків фальсифікації звернень зі сторони недобросовісних організацій, які надходять на електронну пошту ОВА

«Для нас такі зміни дадуть більшу впевненість у достовірності документів, які надсилає в адміністрацію кожна з організацій. Відповідно ми зможемо сформувати перелік ГО чи БФ, члени яких перетинають кордон з гуманітарними вантажами на постійній основі, щоб пришвидшити для них процес обробки документів. Таким чином необхідні вантажі доставлятимуть без затримок із необхідними дозволами на перетин державного кордону», — зазначила керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк.

Водночас для організацій, які не мають такого підпису, застосовуватимуть перехідний період, який триватиме до кінця поточного місяця. Під час нього діятимуть попередні умови подання документів. Після закінчення  перехідного періоду використання електронного цифрового підпису стане обов'язковою умовою для подачі документів на перетин кордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ