Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Луцьку передбачили кошти на лікування працівників освіти, що захворіли на COVID-19

У бюджеті Луцька передбачили кошти на лікування працівників освіти, що захворіли на COVID-19. Про це повідоми 15 жовтня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Директор департаменту фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова повідомила, що “нам збільшено субвенцію на ремонт доріг у сумі 689 420 грн, відповідно внесені зміни в перелік доріг, що мають ремонтувати за бюджетні кошти”. Вона запропонувала здійснити перерозподіл бюджетних коштів. Зокрема, виділити ДКП “Луцьктепло” 460 тис. грн для виконання мирової угоди з ТзОВ “Тепелен”, на оплату договору оренди по теплоенергоцентру — 1 млн 892 тис грн (борг минулого року), поточний рік - 957 тис. грн, для цього зменшено капітальні видатки з інших статей.

Збільшено видатки на поточний ремонт зупинок громадського транспорту (на підключення розумних зупинок) — 1 млн 260 грн. Також передбачили кошти на протиепідемічні заходи на виборчих дільницях у сумі 200 тис. грн.

У зв'язку з поширенням COVID-19 виділено кошти на лікування працівників закладів освіти міста. 350 тис грн —Волинській обласній клінічній та обласній інфекційній лікарнях, 150 тис. грн — міській клінічній лікарні.

Також на бюджетній комісії внесено зміни щодо виділення 15 тис. грн для навчально-ребілітаційного центру для придбання обладнання в кабінети, а також запропоновано збільшити кошти у розмірі 40 тис. грн спортивній школі № 2, що на Вересневому, для підключення мереж до каналізації.

Кілька змін до проєкту рішення запропонував депутат міської ради Ігор Поліщук. “У зв'язку з початком опалювального сезону у місті, пропоную виділити кошти на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам ДКП “Луцьктепло”, - звернувся він до депутатів. Мова йде про 2 млн 850 тис. грн.

Також, за його словами, задля безпеки лучан є необхідність виділити 100 тис. грн на встановлення світлофора на перехресті Львівська-Потебні. Ця ділянка є надзвичайно аварійно-небезпечна через активний рух транспортних засобів та відсутність необхідного регулювання.

Окрім цього, Ігор Поліщук запропонував виділити кошти на облаштування відеокамер, що будуть встановлені на всіх виїздах та в'їздах у місто. “Для безпеки громадян такими камерами будуть облаштовані всі кільцеві розв'язки та проспект Грушевського, де залізничний вокзал”, - наголосив він.

Ще одним важливим питанням є ремонт ліфтів у багатоквартирних будинках міста. На вирішення цієї проблеми, за пропозицією депутата Ігоря Поліщука, додатково виділено 1 млн грн.

Депутати підтримали запропонований проєкт рішення із запропонованими змінами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ