Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Луцьку відбудеться акція «Прокуратура помирає – народжується КДБ»

У п’ятницю, 17 січня, у Луцьку відбудеться акція «Прокуратура помирає – народжується КДБ». 0 15:00 під стінами прокуратури зберуться активісти, щоб висловити свій протест цьому державному органу. Повідомила прес-служба ВОО ВО "Майдан".

Громадскість обурена тим, що прокуратура Волинської області не закрила кримінальні провадження щодо шістьох учасників луцького Євромайдану. 8 січня минув останній термін закриття цих справ на підставі Закону України«Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань», котрий вступив у дію 26 грудня 2013 року.

Ігноруючи так званий закон про амністію євромайданівців та чекаючи вказівок «по партійній лінії» прокуратура області починаючи з 9-го січня 2014 року почала перетворюватися з органу,котрий має слідкувати за дотриманням закону, на репресивний орган, більш схожий на прокуратуру часів СРСР.

Під час пікетування учасники намагатимуться наголосити, що прокуратура не виконуючи закон вже як 9 днів«помирає» і «народжується» новітній орган зразка СРСР.

Закликаємо всіх учасників акції принести до прокуратури справжні серпи, молоти, совки. Оскільки усі ці речі– є атрибутикою часів СРСР.Також беріть з собою чорні стрічки та штучні квіти -розмістимо їх скрізь, де можна. Таким чином продемонструємо, що закон у стінах прокуратури«помирає».

Зауважимо, що ця акція відбудеться у рамках Кампанії громадського тиску на прокуратуру Волинської області.




 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ