Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У “Львівобленерго” стверджують, що в аварійних вимкненнях електроенергії в день виборів немає жодної політики

У зв’язку з тим, що вчора, 26 березня, у день проведення виборів до ВР України та до органів місцевого самоврядування, з 10.50 години ранку до 21.50 вечора у м. Львові вимикалось 9 кабельних ліній 6 кВ., що призвело до знеструмлення 23 виборчих дільниць на термін від 20 хвилин до 2-х годин, повідомив відділ корпоративних зв’язків ВАТ „Львівобленерго”.
„В аварійних вимкненнях електроенергії немає жодного політичного підтексту. Причиною вимкнення кабельних ліній 6 кВ є надто різка зміна температури і швидке розмерзання ґрунту. Велика кількість вологи потрапила в місця прокладки кабельних ліній електропередачі, а це викликало механічне пошкодження та погіршення ізоляції кабелів.
Ремонтним бригадам ВАТ “Львівобленерго” вдалося у стислі терміни перевести живлення вимкнутих розподільчих пунктів та трансформаторних підстанцій на резервні кабелі і відновити електропостачання виборчих дільниць.
Це стало можливим лише завдяки тому, що впродовж 2005 року було проведено серйозну роботу по реконструкції та відновленню пошкоджених кабельних ліній (кількість пошкоджених кабелів зменшилась на 100 шт.)
Така масштабна реконструкція електромереж м. Львова – гостра вимога часу. Електричні мережі нашого міста є найстарішими в Україні. Кабельні лінії електропередачі центральної частини Львова прокладені ще у 1907-1930-х роках і використовуються ще дотепер. Проте ці лінії вже не можуть забезпечити сучасних потреб в електроенергії для побуту та інших об’єктів соціальної сфери. Тому все частіше траплялися випадки аварійних вимкнень в електромережі, коли кабелі не справлялися із непомірним електричним навантаженням. Нормативний термін експлуатації кабельних ліній – 25 років – вичерпався ще у радянські часи. Однак відсутність коштів і бюрократична система централізованого планування створили серйозні бар’єри для їх своєчасної реконструкції. Тягар цих складних і трудомістких робіт взяло на себе ВАТ “Львівобленерго”. У 2004 році Товариство розпочало заміну застарілої кабельної мережі та модернізацію трансформаторних підстанцій із встановленням сучасного обладнання (сухих трансформаторів із низькими рівнями шумів, вакуумного та елегазового обладнання тощо). У 2005 році ВАТ “Львівобленерго” продовжило реконструкційні роботи, а в 2006 році значно наростило обсяги їх виконання.
Інвестиційною програмою 2005 року на реконструкцію та розвиток мереж м. Львова було закладено близько 8 мільйонів гривень, це дало можливість значно покращило електропостачання центральної частини м. Львова та Сихова. У 2006 році на розвиток мереж м. Львова передбачається витратити близько 10 мільйонів гривень.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ