Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській Архієпархії УГКЦ відбулася конференція «Можливість реституції церковного майна Українською державою. Завдання УГКЦ на даному етапі діалогу з державними органами влади»

21 березня 2006 року у реколекційному центрі Львівської архієпархії УГКЦ у Брюховичах відбулася міжєпархіальна економічна конференція «Можливість реституції церковного майна Українською державою. Завдання УГКЦ на даному етапі діалогу з державними органами влади » — про це повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.
Метою конференції є бажання започаткувати в кожній єпархії/екзархаті УГКЦ збирання точних і переконливих для державних органів доказів права власності Церкви на майно, яке було незаконно реквізоване радянськими органами влади під час насильницької ліквідації УГКЦ в Радянському Союзі.
Подібного роду інформація є необхідною для формулювання відповідних майнових претензій, які можуть бути пред'явлені і доведені з боку УГКЦ перед Українською державою.
Було прийнято пропозицію про створення у кожній єпархії/екзархії невеликої групи відповідальних осіб, які б під керівництвом єпархіального економа провели вищезгаданий збір інформації та підготували кваліфіковане обґрунтування майнових претензій до держави.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ