Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У львівській ДПА провели нараду, присвячену кампанії декларування доходів громадян

Вчора, 22 січня, відбувся семінар-нарада за участю керівництва ДПА у Львівській області та начальників ДПІ у містах та районах області на тему: «Декларування доходів громадян у 2008 році».
«Пріоритетним напрямом у процесі декларування у 2008 році має стати робота податкових органів області спрямована на створення сприятливих умов громадянам, які готові виконати свій громадянський обов’язок перед державою та суспільством – подати декларацію про доходи отримані в 2007 році та сплатити податки» – заявив на семінарі заступник Голови ДПА у Львівській області Юрій Лепецький.
Лепецький розповів про те, що у багатьох розвинутих країнах світу податкові надходження приблизно на 80 відсотків складаються з податку з доходів фізичних осіб. За його словами, це досягається у тому числі за рахунок контролю за витратами громадян. «Не секрет, що наші громадяни купують дорогі авто, будинки в той же час декларують незначні прибутки. Тому сподіваюсь, що з прийняттям Податкового кодексу ми матимемо повноваження контролю за витратами громадян як у всіх інших розвинутих країнах», – зазначив він.
Водночас заступник Голови ДПА у Львівській області Надія Римарська зазначила, що на сьогодні найвагомішим інструментом для залучення платників до декларування своїх доходів є масово-роз’яснювальна робота.
Цьогоріч податківці Львівщини планують активніше залучати засоби масової інформації до проведення кампанії декларування доходів громадян; створити у місцях прийому декларацій консультаційні пункти для платників податків; з метою поліпшення обслуговування іноземних громадян з питань декларування доходів організувати розміщення та розповсюдження інформаційних матеріалів, оголошення в людних місцях; провести роз’яснювальну роботу в навчальних закладах, з представниками підприємств, установ та організацій про добровільне декларування доходів громадян та можливість повернення частини сплачених торік податків.
Підбиваючи підсумки семінару-наради, заступник Голови ДПА у Львівській області Юрій Лепецький сказав, що до цієї роботи треба залучити достатню кількість працівників податкових інспекцій щоб створити комфортні умови для громадян при заповненні та поданні декларації про доходи отримані в 2007 році.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ