Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській духовній семінарії Святого Духа вперше в Україні відбудеться з’їзд мирян УГКЦ

10 лютого 2006 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа вперше в Україні відбудеться з’їзд мирян УГКЦ, тема якого “Відповідальність Вірних за Церкву і Державу”, — про це повідомили у Комісії у справах мирян УГКЦ. Мета проведення цього з’їзду полягає у тому, щоб заохотити мирян об’єднуватися в різного роду мирянських організаціях, товариствах та спільнотах і займати активне становище у житті церкви та суспільтва. Делегати з’їзду приймуть звернення до всіх вірних УГКЦ та до всіх християн з нагоди парламентських виборів; зверення до органів державної влади щодо шанування моральних цінностей та християнських засад.
На з’їзді будуть представники з усіх одинадцяти єпархій УГКЦ а також Мукачівської єпархії ГКЦ. Окремо на з’їзді будуть представлені мирянські організацій та спільноти.
«В Україні наголос на суспільну відповідальність перенесено на момент виборів, на передвиборну кампанію. Ми це знову бачимо напередодні виборів до Верховної Ради та місцевих рад, — розповів голова комісії у справах мирян д-р Юрій Підлісний. — Для християн цей підхід є недопустимий. Супільна відповідальність громадян є справжньою та ефективною тоді, коли реалізується на щодень».
До учасників з’їзду звернувся Патріарх Любомир Гузар. Зокрема він наголосив, що «цього року ми відзначаємо трагічну дату – 60 річницю так званого львівського собору 1946 р., метою якого було ліквідувати нашу церкву. Цей замах не вдався. Церква не перестала існувати. Вона розвивалася як тільки могла завдяки єпископам, духовенству, монашеству, а головне завдяки відданим мирянам. Без них життя нашої церкви було б неможливе. В тих часах миряни показали, що вони цінують служіння церкви, і також всіляко старються прислужитися церкві, щоб вона продовжила своє життя і працю. Сьогодні також уся наша церква – а це і єпископи, і священики, і миряни повинні працювати задля того, щоб освятити світ і освятити власні душі. Тепер є інша форма праці, інший спосіб життя, інша історія. Змінилися часи, змінилися обставини, але не змінилася природа Церкви. Ми повинні діяти. Бо ми не сповнимо наше життя, скинувши на когось власну відповідальність. Ми будуємо, коли кожен з нас на своєму місці старається як найкраще якнайсумлінніше виконати свої обов’язки».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ