Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській духовній семінарії Святого Духа вперше в Україні відбувся з’їзд мирян УГКЦ “Відповідальність мирян за Церкву і Державу”

10 лютого у конференц-залі Львівської духовної семінарії Святого Духа вперше в Україні відбувся з’їзд мирян УГКЦ “Відповідальність мирян за Церкву і Державу”. Метою проведення з’їзду було визначено потребу заохочення мирян об’єднуватися в мирянські організації, товариства, спільноти і займати активне становище у житті Церкви та суспільства. Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
У роботі з’їзду взяли участь 190 делегатів та гостей з усіх одинадцяти єпархій УГКЦ, а також Мукачівської єпархії ГКЦ. Делегати з’їзду прийняли 4 звернення: до всіх вірних УГКЦ та до всіх християн з нагоди парламентських виборів;  до органів державної влади щодо шанування моральних цінностей та християнських засад;  до Президента України щодо християнської етики в школах, визнання богослов’я як наукової дисципліни, і права Церкви засновувати навчальні заклади; до Синоду Єпископів УГКЦ щодо капеланства в мирянських структурах і місійної діяльності.
До учасників з’їзду із спеціальним листом звернувся Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, та Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський.
Блаженніший Любомир у своєму слові, зокрема, зазначив: «Сьогодні ціла наша Церква – а це і єпископи, і священики, і миряни - повинні працювати задля того, щоб освятити світ і освятити власні душі. Тепер є інша форма праці, інший спосіб життя, інша історія. Змінилися часи, змінилися обставини, але не змінилася природа Церкви. Ми повинні діяти. Бо ми не сповнимо наше життя, скинувши на когось власну відповідальність. Ми будуємо, коли кожен з нас на своєму місці старається якнайкраще, якнайсумлінніше виконати свої обов’язки».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ