Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській Духовної Семінарії проходить семінар для директорів та вчителів загальноосвітніх греко-католицьких шкіл України

З 27 по 29 липня 2006 року у приміщенні Львівської Духовної Семінарії у Львові проходить семінар для директорів та вчителів загальноосвітніх греко-католицьких шкіл України, — про це повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ. Семінар організувала Комісія у справах шкільництва, головою якої є о. Роман Небожук.
На сьогодні, таких шкіл в Україні є шість, де навчається понад 700 учнів.

«Ми готуємо ґрунт для того, щоби піднести якість християнського навчання і виховання у цих школах, і щоби цих шкіл було в перспективі більше», — зазначив о. Роман Небожук. На семінарі обговорювалися, зокрема, питання про законодавче регулювання релігійної освіти у європейських країнах.
Голова Комісії у справах катехизації при Патріаршій курії УГКЦ с. Луїза Цюпа на семінарі представляє аспект катехизації у католицькій школі; вишкіл вчителів і катехитично-педагогічний інститут спеціально для цього готує програму підготовки вчителя загальноосвітньої католицької школи; результати міжнародної конференції, яка відбулася у Ватикані 12 липня цього року, де основним питанням була якість підготовки вчителів та викладання релігії у католицьких школах Європи в нових умовах.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ